luni, aprilie 02, 2012

CUM SĂ DEVII O FEMEIE DE PRIMĂ CLASĂ – IV

Iată-ne, din nou, avansând împreună către femeia de calitate din tine. Mărim încet pasul, ridicăm privirea mai ager către noi, căci am evoluat frumos între timp, deci și pretențiile ne-au crescut:

Pasul 5: Poartă-te ca o doamnă. Ai grijă la postură, gestică, mimică
Probabil unul dintre cele mai importante atribute ale unei femei de clasă este postura. Mă întrebi de ce este postura atât de importantă? Pentru că ea definește mai mult decât îți dai seama modul în care ceilalți te percep. Dacă o femeie gândește la scară înaltă despre sine și despre ceilalți, așa cum spuneam într-unul din articolele trecute, atunci postura ei e una impunătoare și oamenii sunt atrași de această postură distinsă. Femeie de clasă este cea care umple încăperea atunci când pășește în ea. Și nu pentru că ar fi vreo frumusețe orbitoare, sau surprinzător de înaltă, depășind capetele tuturor, ci pentru că postura ei este una distinsă, demnă, impecabilă. Postura... Ai văzut, cu siguranță, draga mea, filme în care Cenușăresele se duc la bal și cuceresc toate reflectoarele, toate mințile bărbaților și toate privirile mai mult sau mai puțin invidioase ale femeilor. Închide ochii și-ai să revezi momentul în care toți se întorc către ea... Iar ea, distinsă, frumoasă... nu pentru că ar purta cele mai scumpe lucruri din lume, știi doar și tu că Scarlett O'Hara își făcea rochii din draperii și tot atrăgea toate privirile. Importantă e POSTURA... Postura este unul din ingredientele cele mai rapide de a te promova ca femeie de clasă și de a te simți apreciată și adulată. Iar acest lucru nu numai că-ți ”vinde” imaginea ca fiind a unei femei de clasă, ci, la nivelul inconștientului îți poate oferi mai multă siguranță și o stare de bine cu tine însăți. Așadar, totul e spre bine! Binele tău, firește...
La fel și cu mimica și gestica... O femeie poate atrage toată admirația prin gestica ei în timp ce discută despre un subiect banal sau, dimpotrivă, unul complex, prin mimica acordată la cuvintele spuse dar și prin elocuțiune, franchețe, veselie, amabilitate, grațiozitate, blândețe, bunătate... Toate ce transpiră din modul în care stă drept, indiferent că stă pe scaun sau în picioare, din mâinile elegante ce urmăresc șirul discursului său pozitiv, din fața ei ce exprimă încântare și alegerea unei frumuseți...

Posibil model de luat în seamă la acest pas: Catherine Deneuve
Ce gândesc bărbații referitor la acest pas: ”Femeia de clasă are pasul perfect, mâinile perfecte când vorbește cu ele, zâmbetul perfect. Și cei mai expresivi ochi din lume. Atunci când apare și mi se adresează, mă încălzește cu cuvintele ei și face să-mi râdă și mie sufletul.”

Pasul 6: Ai grijă de tine. Îmbracă-te cu gust
Majoritatea femeilor se îmbracă în zilele noastre cu cât mai multă piele la vedere. Pentru multe dintre ele nu este vorba de ignoranță sau necunoașterea codului vestimentar, ci se leagă de cât de mult caută atenția celorlalți. Cât de disperată ești după atenție? Gândește-te bine, poate acest lucru se întâmplă inconștient, fără ca tu să-ți dai prea bine seama, la o primă analiză. Caută mai bine în tine și vezi dacă nu cumva cauți ceva în toată această disperare de a ieși în evidență... Ai nevoie să îți etalezi cât mai multă piele pentru a te simti bine cu tine însăți? Atunci consideră acest lucru ca fiind invers proporțional cu câtă stimă de sine ai și cu gradul în care te poți considera o femeie de clasă. Dacă ai calități fizice deosebite, acestea se observă și dacă nu pui pe tine haine desuete, scurte, strâmte și lipsite de pudoarea specifică femeii de clasă. Garderoba unei femei de calitate înaltă nu conține în mod obligatoriu multe piese, ci mai degrabă conține piese care o pun în valoare fără a fi nevoie să fie o ”cerșetoare de atenție” stridentă și neconvențională. Atenție și la hainele împopoțonate sau din materiale îndoielnice... Ține cont: îmbrăcămintea nu substituie stima de sine, pot constitui, eventual, o iluzie de moment. Și, mai mult decât hainele, fă-ți un ritual de de îngrijire în fiecare zi, ritual ce îți va încarca bateriile într-un mod nebănuit. Nu este vorba de nimic complicat. Începe cu dușul de dimineață pentru un start fresh, aranjează-ți fața, părul și look-ul, adaugă un strop de parfum și îmbracă-te potrivit evenimentului la care trebuie să te prezinți. Nu trebuie să îți înnoiești garderoba sau să îți cumperi cosmetice scumpe. Un simplu accesoriu poate face diferența la aceeași haină, la fel cum o mască preparată acasă îți va curăța și proteja pielea.

Posibil model de luat în seamă la acest pas: Catherine Zeta Jones
Ce gândesc bărbații referitor la acest pas: ”E femeia care-mi umple baia de farduri și casa de haine, deși eu sunt mai ordonat ca un spartan. Vreau să-mi iau periuța de dinți, cade în chivetă un ruj. Întind mâna după deodorant, mă împiedic de șervețele demachiante. Și dau la o parte 12 rochii și 15 pantofi ca să ajung la costumul meu. Dar dacă aceste "obstacole" nu ar exista, eu n-aș avea niciun rost.

Adu-ți aminte în fiecare dimineață că înalta calitate a unei femei n-are vârstă, ci doar distincție și fă-ți un panou cu toate ambițiile și aspirațiile tale. Crezi că vei mai putea uita ce ai de trăit dacă te vei uita la el mereu? Mi-e greu să cred că te va mai stăpâni lenea și amânarea. Sunt sigură că ai înțeles până acum importanța ritualului nostru în 9 pași și sper că-l vei urma pentru a trăi viața pe care o meriți cu adevărat!

Pe curând,
Ștefania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu