luni, aprilie 02, 2012

Ce ți-ai propus în 2012?

Nimic? Nu te cred...
Nu ţi-ai propus să te laşi de fumat? Să scapi de datorii? Să reiei legătura cu prietenii pe care nu i-ai mai văzut de multă vreme? Să călătorești? Să visezi? Să speri? Să te îndrăgostești? Să câștigi la Loto?... Un an e un timp suficient pentru tot ce vrei...
Ţi-ai propus să slăbeşti, ţi-ai propus să-ţi găseşti partenerul de vis sau, dacă l-ai găsit, să faci un copil... Ţi-ai propus să-ţi cauţi o nouă slujbă unde să câştigi mai bine sau să începi o afacere pe cont propriu... Ţi-ai propus tot felul de lucruri... Așa că nu-ți rămâne decât să acționezi încă de la începutul anului.
Vrei să avansezi, să progresezi, să-ți regăsești siguranța și încrederea în forțele proprii, să inițiezi și să începi proiecte noi, să lupți și să crezi că visele tale vor deveni realitate? În primul rând, conștientizează ce vrei să faci, apoi treci la acțiune. Motivează-te și acționează!
Trăim într-o continuă schimbare, într-o lume în care doar cei puternici, doar cei mai buni supraviețuiesc. Astăzi nu e suficient să termini o facultate, să cunoști două limbi străine, sa fii bun măcar într-un singur domeniu, să excelezi în acesta... Trebuie să înveți și să îți menții echilibrul interior și să ai încredere în tine și în forțele tale, la fel ca în aerul pe care-l respiri.
Vine un moment în care nu o sa mai fie nevoie de tehnici, de cărți, de seminarii, de planuri, în schimb va apărea nevoia de a aborda concret problema. Ce faci? Pur și simplu trebuie să acționezi și să treci la treabă. Folosește-ți mintea și trupul pentru a face schimbările acum, astăzi!
Și pentru ca acest lucru să se întâmple e nevoie să-ți formezi o personalitate puternică, cu o stimă și încredere în tine crescute, cu speranța și curajul că munca ta va fi răsplatită.
Și dacă îți dorești cu adevărat aceast schimbare, nu te încurca cu bagaje inutile cum ar fi îndoiala și neîncrederea. Alungă-ți gândurile negative și nu te împiedica în “dacă” și „dar”. Dorește-ți cu adevărat ceea ce vrei, crezi în puterea ta, mobilizează-ți toată energia și concentrează-ți întreaga energie în acest scop.
Simplul fapt că îți pui întrebarea: “Cum să acționez?” îți concentrează voința și îți permite să trăiești viitorul într-o manieră modificată, să proiectezi dorința actuală într-un viitor posibil și realizabil. Căutarea încrederii în sine, a liniştii interioare, descoperirea și păstrarea lor e un proces mai complex decât lăsatul de fumat sau pierderea a trei kilograme.
Cineva de curând îmi spunea că, dacă vrei să te lași de fumat, nu mai fumezi. Altcineva auzeam că sfătuiește: “dacă vrei să slăbești 3 kilograme, nu mai mănânci”. Simplu, nu?... Şi pentru că e atât de simplu, într-un final ajunge să fie atât de complicat. Dacă aceste deziderate sunt atât de dificil de atins, închipuieşte-ţi cât de greu rămâne totuși să îţi găseşti echilibrul. El trebuie să vină din tine, din concentrarea şi din detaşarea ta, din experienţa de viaţă şi din pofta de a descoperi oameni şi locuri noi. Echilibrul cred că e de fapt capacitatea de a decide ce e important şi ce nu pentru tine. E capacitatea de a-ţi asuma riscuri şi de a nu avea regrete. E capacitatea de a renunţa şi de a alege lucrurile cu adevărat importante.
Data viitoare îți voi prezenta un plan simplu și concret de câștigare a echilibrului și a stimei de sine.
Până atunci, concentrează-te pe acțiunile de astăzi.
Ce faci azi?
Ce încerci să fii astăzi?
Răspunde pe o foaie de hârtie la aceste întrebări.
Nu lasă ani din viața ta să treacă fără să te bucuri din plin de fiecare clipă.
Acționează acum!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu