luni, aprilie 02, 2012

Cum să devii o femeie de primă clasă - 3

Continuăm să pășim împreună, draga mea, către femeia de calitate din tine:
Pasul 3: Iubește-te pe tine însăți
În urmă cu câțiva ani, pe vremea când mă aflam la începutul lucrului cu oamenii, dar undeva destul de departe pe drumul dezvoltării personale, cineva m-a întrebat într-o zi: “Care e secretul tău?”. Răspunsul a venit curios și instantaneu: “Îndrăgostește-te de tine!”… Atât de simplu și atât de complex. Îndrăgostește-te de tine, draga mea! Acesta este principalul lucru pe care o femeie trebuie să-l facă pentru a ajunge la stimă de sine și la întâlnirea cu femeia de calitate din ea. Nu mai trăi viața altcuiva, nu te mai complace în suferință și nemulțumire și scoate la suprafață acea putere interioară pe care ai îngropat-o adânc în tine. Acesta este mesajul pe care vreau sa-l transmit tuturor femeilor de calitate și celor ce vor să devină așa.
Pentru asta:
  • Reanalizează-ți principiile și valorile după care te conduci. Dacă acestea nu îți pun la înălțime sufletul și devenirea ta interioară, renunță la ele și reafirmă-te pe alte poziții. Spune: pot, vreau, știu, comunic, mă deschid, sunt generoasă, văd frumosul oriunde ar fi el, nu mă las doborâtă, îmi doresc, mă definesc, sunt ceea ce gândesc și ceea ce vreau să fiu.
  • Fă-ți o listă cu persoane a căror părere contează pentru tine. Ține-i aproape de tine și roagă-i să te sprijine mereu în dezvoltarea ta, chiar dacă asta înseamnă să-ți spună când greșești.
  • Pune la loc de cinste realizările tale. Întotdeauna uită-te de unde ai plecat, pentru a măsura cât de departe ai ajuns și cât mai ai până acolo unde vrei să ajungi.
  • Iartă-ți greșelile. În primul rând tu, pentru a da model celorlalți. Promite-ți că nu le vei mai repeta, renunță la regrete și mergi mai departe cu fruntea sus.
  • Fă ceea ce ai tot amânat să faci, din teamă de eșec sau din comoditate. Vrei să faci sport? Să nu mai faci compromisuri în relație? Să fii mai atentă la cum arăți? Să manifești mai multă iubire? Nu mai sta pe gânduri! În momentul în care vei începe să faci ceea ce îți doreai de multă vreme, vei fii foarte mândră de tine. Și asta se va vedea.
Iubește-te, pentru că doar așa vei păși pe drumul devenirii unei femei de calitate. Doar iubindu-te vei lăsa în urmă ura, răutatea, invidia, micimea și vei vedea doar aspectele de calitate din viața ta și din oamenii care te înconjoară. Îndrăgostește-te de tine! Simplu! Nu lăsa viața să treacă pe lângă tine în timp ce tu stai și invidiezi femeile de calitate ce-ți ies în cale. Ai puterea de a te schimba și de a descoperi resursele care te conduc spre o viață plina de încântare.
Posibil model de luat în seamă la acest pas: Christine Valmy
Ce gândesc bărbații referitor la acest pas: “O femeie care are încredere în ea este foarte atractivă. Eu nu vreau să mă întâlnesc cu o femeie nesigură. Femeia de lângă mine trebuie să fie capabilă sa se descurce în viață și să mă sprijine ori de câte ori am nevoie, mai ales dacă urmăresc să-mi împart cu ea tot restul vieții.”

Pasul 4. Nu-ți pierde cumpătul
O femeie cu clasă rareori își pierde cumpătul. Sunt, bineînțeles, situații când o femeie de clasă se va simți și va părea nebună. Atunci ea are nevoie să ridice vocea și să fie furioasă, dar este în regulă, doar nu vrei să fii totdeauna drăguță și zâmbitoare. „Ira furor brevis” spuneau latinii. Adică furia este o nebunie temporară. Ea îi servește celui enervat pentru a se elibera de tensiuni. Totuși, trebuie să-ți setezi mintea astfel încât să nu-ți strici relațiile cu oamenii din cauza nevoii tale de a te simți importantă într-un anumit moment, într-o neînțelegere cu cineva care înseamnă mult pentru tine sau în orice altă situație dificilă. Acest lucru se leagă de încrederea noastră în noi pentru a putea face față oricărui eveniment. Știu că nu este ușor, pentru că uneori te simți nesigură, vulnerabilă, pierdută, rănită sau copleșită. Toții avem acest gen de momente, dar amintește-ți că important e ceea ce faci cu aceste momente, cum le percepi și cum răspunzi la ele. Alegerea îți aparține.
Ce e de făcut?
  • Înțelege-ți furia. Nu ne putem stăpâni furia decât dacă ajungem să o decodăm. Încearcă să-ți dai seama ce anume te irită.
  • Exprimă-te. Fiind o explozie imediată, furia trebuie să se exprime prin cuvinte pentru a se liniști. Nu ezita să spui de ce ești furioasă, spune ce nu ți-a plăcut sau te-a rănit.
  • Ascultă punctul de vedere al celuilalt. Când ești furioasă, crezi că celălalt ți-a făcut rău intenționat. Greșit! Ascultă cu atenție ceea ce celălalt vrea să-ți transmită, decodifică în dorințe ce-ți spune și ia în considerare părerile sale proprii.
  • Pune accentul pe problemă, nu pe persoană. Spune: “M-a deranjat că nu te-ai implicat în sarcinile casei”, în loc de „Niciodată nu-ți pasă de mine și de noi”. Celălalt nu se va simți atât de lezat.
  • Continuați să discutați calm până ce furia dispare în ambele părți. Doar dialogul deschis și sincer poate readuce zâmbetul pe față. Parafrazând o vorbă contestată de unii, aș da mereu același sfat: “Comunicați, comunicați, comunicați!”
Posibil model de luat în seamă la acest pas: Margaret Thatcher
Ce gândesc bărbații referitor la acest pas: „O femeie temperamentală nu e un lucru chiar atât de rău. Uneori îmi place să am discuții în contradictoriu. Mă provoacă! Dar să nu exagereze cu aceste situații.”
“Sunt un om viu. Nimic din ce-i omenesc nu mi-e străin”, spunea atât de frumos Nichita Stănescu. Draga mea, ești minunată, ești unică, ești o femeie de clasă. E momentul să te descoperi și să te afirmi, să ai grijă de nevoile tale și să-ți reconstruiești imaginea de sine. În mâini îți ții fericirea! Continuă!
Pe curând,
Ștefania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu