luni, mai 14, 2012

AUTOSABOTAREA DIN VIAȚA INTERIOARĂ


Dragul meu cititor, vreau acum să-ți pun o întrebare simplă, dar care pe mulți cărora le-am adresat-o i-am pus pe gânduri: până când vei mai continua să te autosabotezi?... Această întrebare vine dintr-un lung șir de alte întrebări care îți macină și ție subconștientul, chiar dacă nu recunoști acest lucru: De ce iei decizii greșite în mod inconștient? Ce nu e în regulă cu tine? De ce nu poți să faci ce dorești și să fie bine? De ce ți se întâmplă numai nenorociri? De ce? De ce tu?

Drumul dezvoltării de sine și al puterii interioare pe care am pornit acum 13 săptămâni nu este un lucru ușor, am spus asta încă de la început, vor apărea mereu momente în care vei avea senzația că tot ce povestesc eu aici nu ți se potrivește deloc, că tu și viața ta sunteți unici și că nu poate veni nimeni să te bage într-un tipar. Iar eu nu vreau să te contrazic, căci până nu experimentezi pe pielea ta propriile eșecuri și apoi unica dorință să te agăți de ceva, un cuvânt, fie el chiar și dureros, dar care să te ridice puțin la suprafață pentru o gură benefică de aer, nimic nu are valoare. Atâta știu: că dacă ești aici, întâmplător sau nu, înseamnă că ceva din tine a rezonat cu cuvintele spuse și atunci nu pot decât să mă bucur de încă un prieten care mă însoțește pe acest drum. ”Fiecare ia de la viață atât cât vrea și atât cât poate” spunea atât de frumos cineva... Ia și tu din tot ce citești cât vrei și cât poți și dezvoltă în tine cât mai mult și cât mai multe! Iar eu voi fi mereu aici, ori de câte ori vei simți nevoia să rezonezi cu cineva...

Am tot spus și continui să repet că oamenii te tratează așa cum, inconștient, tu ceri să fii tratat. Cerințele tale inconștiente determină în ce fel ceilalți se vor purta cu tine. Totul se leagă de viața ta interioară invizibilă. Ce este această viață interioară invizibilă? Este modul în care tu simți despre tine, despre viață, despre muncă, relații și orice lucru existent în jurul tău. Este modalitatea ta subiectivă de a vedea realitatea obiectivă. De cele mai multe ori modul acesta propriu de a judeca lucrurile nu se potrivește cu ceea ce este în realitate, de unde și discrepanțele între ceea ce credem că e bine pentru noi și ceea ce primim în viața noastră de la Univers, care întotdeauna echilibrează lucrurile.

Nu uita: primești în viață întotdeauna atât cât simți că meriți. Degeaba îți spui că meriți, dacă adânc în sufletul tău încă nu știi să pui preț pe tine și să-ți dai valoare. Învață să fii atent la viața ta interioară și la credințele tale, pentră a-ți da seama de ce ți se întâmplă lucrurile care ți se întâmplă. Viața ta interioară reprezintă modul în care comunici Universului și modul în care arăți oamenilor ceea ce crezi că meriți înainte să folosești cuvintele. Nu vei putea niciodata să primești ceva, dacă tu în adâncul sufletului tău nu crezi că meriți acel ceva. Atunci când te întâlnești cu cineva, aceste semnale tăcute care vin din interiorul tău sunt primele lucruri pe care acea persoană le percepe despre tine. Suntem adesea conduși să acționăm împotriva noastră de o slăbiciune nedectată care vrea să pară un punct forte. Acesta este autosabotajul secret. El intervine în treburile noastre personale și profesionale de multe ori. El te împiedică să îți atingi obiectivele pe care ți le stabilești în mod conștient în toate aspectele vieții noastre.

De unde vine acest autosabotaj? De cele mai multe ori el provine dintr-o slabă comunicare internă cu tine. Este o stare de neînțelegere interioară bazată pe mesaje nepotrivite în legătură cu meritul nostru de sine. Cu alte cuvinte am învățat să vorbim incorect noi cu noi. Când eram bebeluși ne plăcea de noi, ne iubeam pentru că eram centrul universului nostru și asta ni se părea perfect, dar pe măsură ce am crescut, în baza părerilor celorlalți, am învățat să vorbim cu noi într-un mod în care ne sabotăm meritul de sine și valoarea.

Iată și câteva semne de autosabotare:

Asumarea prea multor responsabilități

Așteptările nerealiste

Interpretarea problemelor drept atacuri personale din partea celorlalți

Graba exagerată și pierderea răbdării în orice

Amânarea începerii unui lucru sau nefinalizarea unuia început

Acțiunile impusive fără a lua în considerare consecințele

Pierderea concentrării

Mâncatul, băutul sau cheltuieli excesive

Ignorarea/minimalizarea problemelor de sănătate, relații sau loc de muncă

Criticarea exagerată a celorlalți și a ta

Ignorarea propriilor emoții, dar și pe ale altora

Vestea bună este că avem capacitatea să ne revenim, să redevenim acele persoane care se plac complet, să ne iubim și să ne acceptăm în totalitate și să scăpăm de acest sabotaj care ne blochează.

Un exercițiu simplu de eliminare a autosabotajului este vorbitul frumos cu tine însuți. Vorbește frumos cu tine pentru că mintea ta te ascultă întotdeauna. Nu-ți spune când ai greșit că ești un prost. Mai degrabă râzi de tine și zi ștrengărește: ”Oops, am făcut-o din nou! Va trebui să mai lucrez la mine!”. Apoi mergi mai departe!

Dacă în acest moment te afli într-un punct în care pur și simplu nu știi ce anume te împiedică să-ți atingi obiectivele pe care ți le-ai stabilit, probabil că undeva te autosabotezi. Nu sta! Preia controlul asupra vieții tale, sau vei rămâne veșnic blocat și nefericit. Și mai mult, dacă vrei sa faci primul pas spre a stopa lucrurile dăunătoare în viața ta, știi ce ai de făcut. Ți-am tot repetat! Iubește-te așa cum ești! E mai mult decât un îndemn. E un proces prin care sunt gata să te ghidez și în articolele viitoare.



Pe curând,

Ștefania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu