sâmbătă, iunie 30, 2012

LECȚIA 8 PENTRU VIAȚĂ – NATURA LUCRURILOR


Se spune că odată, în mijlocul unui podiș, departe de orice sat sau oraș, în mijocul unor ținuturi aspre, greu încercate de stihiile naturii s-a construit o mânăstire. Acolo disciplina era foarte strictă. Regulile erau multe și preotul ce o conducea cu mână de fier nu accepta nici cea mai mică abatere.

În câteva secole, această mânăstire a devenit foarte faimoasă pentru înțelepciunea celor ce trăiau aici.

Într-o dimineață, doi călugări s-au îndreptat spre râul ce curgea liniștit pe lângă mânăstire, pentru a aduce apă. Ajunși acolo au văzut un scorpion ce era luat de ape. Călugărul mai bătrân s-a repezit în apele râului și a salvat scorpionul. L-a luat din apă și l-a adus cu mare grijă la mal. Totuși, în acest timp, călugărul a fost mușcat de scorpion.

Peste câteva zile, călugărul bătrân s-a dus din nou la râu împreună cu tânărul său frate. Din nou scorpionul era în mijlocul râului. Călugărul s-a repezit din nou să-l salveze. Și… din nou a fost înțepat.

Tânărul călugăr i-a spus atunci:

- Nu are rost să-l tot salvezi, natura lui este să înțepe și te va înțepa mereu. De ce te încăpățânezi să-l salvezi?

- Pentru că natura mea este să-l salvez, spuse bătrânul zâmbind.



Niciodată să nu lăsăm să se stingă lumina divină din noi! Oamenii au fost lăsați pe pământ pentru a fi lor înseși și unul altuia lumină, înțelepciune, credință și putere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu