miercuri, iulie 18, 2012

Lecția 9 pentru viață - Fluturele albastru


A fost odată un văduv care locuia împreună cu cele două fete ale sale. Fetele erau foarte curioase și inteligente. Ele puneau mereu multe întrebări... la unele știa să le răspundă, la altele nu... Cum își dorea să le ofere cea mai bună educație, într-o zi și-a trimis fetele la studiu la un înțelept.

Înțeleptul știa întotdeauna să le răspundă la întrebările pe care ele le puneau.

La un moment dat, una dintre ele a adus un fluture albastru, pe care plănuia să-l folosească pentru a înșela înțeleptul.

”Ce vei face?” o întrebă sora ei. O să ascund fluturele în mâinile mele și o să întreb înțeleptul dacă fluturele e viu sau mort. Dacă va zice că e mort, îmi voi deschide mâinile și-l voi lăsa să zboare. Dacă va zice că e viu, îl voi strânge și îl voi strivi. Și astfel, orice răspuns va avea, se va înșela.

Cele doua fete au mers într-o clipă la înțelept pe care l-au găsit meditând. "Am aici un fluture albastru. Spune-mi, înțeleptule, e viu sau mort?”

Foarte calm, înțeleptul surâse și îi răspunse: ”Depinde de tine... fiindcă e în mâinile tale.”



Așa este și viața noastră, prezentul și viitorul nostru: în mâinile noastre. Nu trebuie să învinovățim pe nimeni când ceva nu merge. Noi suntem responsabili pentru ceea ce dobândim sau nu. Viața noastră e în mâinile noastre, ca și fluturele cel albastru. De noi depinde să alegem ce vom face cu ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu