miercuri, octombrie 16, 2013

BUCURIA DE A TRĂI


Astăzi aș vrea să vorbim, drag cititor, despre bucurie... Despre bucuria de a trăi. Fără false emoții. Fără disimulări penibile. Fără grimase pe post de zâmbete. Doar cu ferestrele sufletului larg deschise...

Spune-mi, cum vezi tu bucuria? Cât de mult te bucuri de viață? În ce măsură vezi frumusețea din ea? Ce anume din tot ce te înconjoară îți aduce bucurie în fiecare zi?... Suntem într-o permanentă grabă. Alergăm prin lume pe cărări întortocheate, fără pauze de respiro, căutăm mereu parcă ceva ce nu vrea să ne apară în cale, ne punem la bătai toate resursele pentru a fi buni, mai buni, cei mai buni și uităm, din păcate, să ne oprim din când în când pentru a privi ceea ce ne iese în cale și a ne bucura... Uneori ne întâlnim cu fericirea. Dar suntem atât de orbi, încât, cel mai posibil, nici măcar nu o observăm. Dacă te-aș ruga acum să-mi vorbești despre tine, oare ce mi-ai spune? Care ar fi lucrul cel mai important de spus despre tine?... Faptul că încerci să fii competent profesional sau că ești cel mai bun partener de viață? Că aspiri mereu și mereu către cele mai mărețe lucruri din lume sau că, dimpotrivă, te bucuri de lucrurile mărunte care-ți ies în cale în fiecare zi, ca de exemplu un covor de frunze aurii ce ți se așterne în cale sau zâmbetul unui copil din parcul prin care ai trecut grăbit?... Știi măcar în ce direcție alergi, încotro te îndrepți? Și mai ales, știi sigur că ceea ce cauți tu cu atâta ardoare merită efortul ăsta nebun de a pierde din bucuriile vieții?... Dacă ți-aș cere să-mi vorbești despre ce te nemulțumește, ce nu-ți place, ce urăști, ce disprețuiești, mi-ai face o listă nesfârșită, sunt convinsă... Dar, spune-mi, ce iubești? Ce te calmează, ce te împlinește, ce te face fericit? Ce-ți bucură sufletul și închide rănile emoționale? Ce-ai alege dacă ar fi să alegi cu ce să-ți presari viața?

Bucuria de a trăi fiecare secundă a vieții reprezintă unul din cele mai înalte nivele ale energiei vitale pe care îl putem experimenta ca ființe umane aici, pe pământ. Ea poate fi simțită de orișice om care trăiește, sau aspiră să trăiască, în acord cu planul său divin. Bucuria de a trăi te apropie, fără putință de tăgadă, de cea mai bună variantă a ta, de realizarea ta ca flacără divină coborâtă pe pământ. Iar realizarea ta implică realizarea visurilor tale. Mai jos îți voi prezenta succint o serie de pași care, cu voia ta, ar trebui să te conducă către experimentarea acestei dimensiuni vibraționale intense.

Așadar:

1.      Primul pas ar consta în a-ți găsi pasiunea, misiunea ta în viața aceasta, motivul pentru care trăiești

Pasiunea ta, misiunea ta în viață reprezintă ceva din interiorul tău, ceva special și personal, ceva ce tu și doar tu deții. Și nu are nimic de-a face cu o altă persoană sau cu obiectele lumii materiale de care ne înconjurăm, altfel, ori de câte ori persoana sau obiectul ar dispărea din viața ta, te-ai simți și tu, la rândul tău pierdut și debusolat.

Pentru a te ajuta să știi încotro să te îndrepți, te provoc acum să-ți răspunzi în gând la câteva întrebări:

Ce anume te pasionează?

Care sunt activitățile care îți sporesc energia?

Ce îți dorești să faci cu adevărat în viața aceasta și care să-ți aducă împlinirea absolută?

 

2.      Iubește și iubește-te pe tine

Iubește-ți familia, partenerul, părinții, copiii, prietenii, cunoscuții și necunoscuții cu care intri în contact, vecinii, rudele și autoritățile... Spune cât mai des cu voce tare sau în gând: ”Te iubesc! Te iubesc! Te iubesc!”... De asemenea, iubește-te pe tine așa cum ești: cu bune și cu rele, cu defecte și calități, cu totul tău, așa cum te-ai proiectat. Iubirea va curăța sufletu-ți încercat în cotidianul zilei și va permite bucuriei să pătrundă prin ferestrele sufletului. Nu aștepta ca iubirea să intre în viața ta! Fă ca iubirea să se întâmple! Fii chiar tu iubirea pe care o cauți!

 

3.      Eliberează-te de vampirii energetici, învață să spui NU la tot ce este inutil

Selectează cu atenție activitățile, persoanele și obiectele cărora merită să le acorzi atenție și rupe-te ce acele lucruri care sunt mari mâncătoare de energie, fără a-ți oferi nimic la schimb. Evită: certurile cu partenerul sau cu cunoscuții, implicarea ta în dezvoltarea unor oameni care nu vor să se dezvolte, efectuarea unor servicii pentru cei ce nu le apreciază etc. Dacă nu vei face asta, te vei trezi că energia ta va fi pe zero, în timp ce ceilalți vor vrea tot mai mult și mai mult de la tine.

 

4.      Găsește-ți echilibrul, menținându-ți vibrațiile energetice la un nivel pozitiv: mănâncă sănătos, ascultă muzica ce-ți place, petrece timp în natură sau cu oameni dragi, întoarce-te la lucrurile simple și profunde ale vieții

Ai grijă de tine. Oferă-ți hrană de calitate la toate nivelurile: fizic, mental, emoțional și spiritual! Fiecare obiect, fiecare gând, fiecare mediu, fiecare persoană are un anumit nivel energetic. Poti simți asta cu ușurință dacă te așezi în liniște și-ți concentrezi atenția asupra interiorului tău. Înalță-ți mereu nivelul energiei proprii prin apropierea de lucrurile sau activitățile dragi ție: cititul unei cărți care te inspiră, petrecerea timpului liber cu oameni frumoși, plimbatul prin locuri cu aer curat, prezența alături de tine a unor mesaje motivaționale mai curând decât uitatul în permanență la emisiuni cu încărcătură energetică scăzută care îți spun mereu câți oameni mor, sunt jefuiți, violați sau abuzați. Fii receptiv și acordă atenție la ce îți transmite corpul tău și acționează în consecință.

 

5.      Menține-te concentrat pe țelul tău, pe starea ta de bine, pe fericirea ta, ca unic scop

Împlinirea visurilor tale este prioritară și trebuie să te călăuzească la fiecare decizie. Nu-ți pierde timpul cu detalii neimportante. Nu e nevoie să știi totul pentru a putea începe și nu e nevoie să rezolvi totul pentru a putea trece mai departe. Învață să permiți și altora să te sprijine și să facă parte din viața ta în lucruri care nu sunt vitale dezvoltării tale, fără ca acest lucru să te facă să te simți vinovat că nu faci tu totul sau să îți dea senzația că nu mai deții controlul.

 

6.      Fii recunoscător

Nu te mai plânge de ceea ce nu ai, nu te mai concentra pe ce lipsește în viața ta. Mai bine concentrează-te pe ceea ce ai. Fii recunoscător și mulțumește-le celor din jur și, mai ales, mulțumește Universului. Privește la ceea ce ai în acest moment: ce posezi deja, cine te iubește deja, ce aptitudini ai deja... Exprimă-ți recunoștința pentru acestea și vei primi și mai multe. Când te concentrezi asupra unui lucru îl faci să crească, deoarece îl hrănești cu energie. Deci, concentrează-te pe ceea ce vrei și nu pe ceea ce nu vrei!

 

7.      Dăruiește

Fii cel ce dăruiește, nu cel ce ia! Dăruiește liber și generos dragostea ta, talentele tale, energia, cunoașterea, carisma, timpul tău acelora cu care ai o bună conexiune energetică. Folosindu-ți talentele pentru a transforma lumea într-una mai bună, vei obține cele mai mari satisfacții. Oferind talentele tale altora, te aliniezi la planul divin al vieții tale și te vei umple de bucurie! Vei observa că oamenii sunt mai fericiți, mai centrați, mai încrezători, puternici și sănătoși după ce primesc darul talentelor tale și sprijinul tău, iar acest lucru te va face să te simți fericit! Totuși, ai grijă când îți dăruiești energia “vampirilor energetici”. Nu trebuie să te lași să sângerezi de dragul celor care te golesc fără să ofere nimic în schimb. Întotdeauna verifică dacă energia este împărtășită, dacă ea curge în ambele direcții. Dacă nu, oprește-te!

 

Închei acest articol lansându-ți câteva întrebări la care să meditezi:

Tu cât de fericit ești?

Îț aduci aminte când ai privit ultima dată către stele? Când te-ai bucurat ultima dată de viață?

Tu ce iubești?

Îți place atât de mult să te sacrifici pe altarul vieții?

 

Practicarea acestor pași în viața de zi cu zi va face ca bucuria de a trăi să-ți fie motto-ul vieții. Nu uita acest lucru, iar viața îți va aparține în totalitate! Tu alegi! Poți alege iubirea, poți da uitării nefericirea, tragedia, frustrarea! Conștientizează frumusețea care te înconjoară! Bucură-te de orice lucru mărunt și aparent lipsit de importanță. În condițiile vieții moderne, în secolul vitezei, este vital să înveți să te bucuri de viață, este esențial să păstrezi în minte și în suflet momente idilice pe care să le poți retrăi atunci când lumea ți se pare mult prea agitată, atunci când simți că nu mai ai putere pentru a lupta. Nu renunța nici măcar o clipă să te lupți pentru pacea minții și a sufletului. Viața merită trăită! Nu e atât de greu, încearcă!

 

Te aștept și data viitoare să evoluăm împreună.

 

Cu drag,

Ștefania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu