miercuri, mai 15, 2013

SUFLETUL PERECHE?


Am primit zilele trecute o întrebare scurtă și la obiect, care m-a incitat la un răspuns asemănător. Întrebarea suna în felul următor:

"Cum îmi dau seama dacă un om este sau nu sufletul meu pereche?”

 

Dincolo de orice explicații științifice sau ezoterice pe care, cu siguranță, mulți dintre voi, dragi cititori, sunt convinsă că le-ați citit, voi încerca, în câteva cuvinte să dau un sens psihologic acestui concept de ”suflet pereche”.

Așadar, psihologic vorbind, nu există indicii concrete cu privire la sufletul pereche. Mai curând, acest lucru SE SIMTE! Ai impresia că îl știi dintotdeauna pe celălalt, că știi ce gândește și știi ce simte. Telepatia este foarte bine reprezentată la sufletele ce se simt a fi pereche, prietenia sau iubirea se leagă de la sine, comunicarea e ușoară, plăcerea de a fi împreună este maximă. Există un sentiment aparte care îți poate indica faptul că față de respectiva persoană ai o altfel de atracție decât pentru alte persoane. Nu e doar atracție fizică, sexuală, emoțională, ci relația de acest tip trece dincolo de senzațiile trupești sau psihice.

Uneori regăsirea sufletului pereche poate fi dureroasă: poți simți fizic durere dacă nu ești în preajma lui, dorul poate fi imens, sentimentul că nu-ți este alături poate fi o povară greu de suportat, depui un efort supraomenesc să respiri știindu-l departe de tine...

Întâlnirea cu sufletul pereche e un eveniment magic în viața celui care are norocul de a-l trăi. Unii oameni nu au acest noroc. De regulă, întâlnirea cu sufletul pereche are un rol profetic în destinul nostru: ne schimbă viața, viziunea asupra vieții, părerea despre noi înșine, modul de a înțelege destinul. Alteori rolul său este unul concret: ne ajută să depășim un obstacol, o probă în care ne împotmolisem, vine să ne arate o cale, să ne dea un sfat, să ne atragă atenția asupra unui lucru critic și poate nu tocmai pozitiv nouă.

Un lucru mai puțin îmbucurător pentru unii dintre noi este faptul că nu e obligatoriu ca sufletul pereche, odată întâlnit, să rămână pentru toată viața alături de noi. Întâlnirile karmice cu sufletul pereche pot dura de la câteva ore până la câțiva ani, în cazurile fericite toată viața, în schimbul acestei posibile efemerități, însă, oferindu-ni-se  marea șansă de a învăța, alături de el, o lecție de destin extrem de importantă.

Sufletele pereche se regăsesc pentru că au ceva să-și transmită sau să-și predea unul altuia, pentru o evoluție pozitivă în această viață. Au ușurința de a-și lăsa reciproc o amprentă în viața celuilalt, chiar și atunci când nu-și propun să transmită ceva. Lucrurile importante și le comunică chiar prin simpla lor prezență. Au o înțelegere caldă a lucrurilor, un fel natural de a fi, care face ca tot ceea ce este unic în ființa lor să intersecteze cu ceva unic în ființa celuilalt, iar din această simbioză să iasă MIRACOLUL.

De ce să-i acordăm credit sufletului nostru pereche în propria viață? Pentru că a avea alături sufletul pereche înseamnă a fi conectat la prezența divină din fiecare din noi!

 

Te aștept și data viitoare să evoluăm împreună.

 

Cu drag,

Ștefania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu